- o alternativní prevenci i léčbě rakoviny

Vědci odhalují, jak červené víno a zelený čaj zastavují rakovinu prostaty

17.04.2013 21:22

Sherry Baker

Významným pokrokem v léčbě rakoviny prostaty by se mohl stát důležitý nový objev, který byl právě popsán ve věstníku the Federation of American Societies for Experimental Biology (FASEB). Nejenže byla prokázána schopnost fytonutrientů z červeného vína a zeleného čaje zastavovat růst rakoviny prostaty, ale tým francouzských a japonských vědců nyní ohlašuje, že přesně zná i mechanismus jejich působení.

Antioxidanty v červeném víně a zeleném čaji, známé pod označením polyfenoly, působí kombinovanými účinky, které narušují důležité buňky, které mají umožnit bujení rakoviny prostaty. Co je pak výsledkem? Komponenty v přírodním víně a zeleném čaji dokáží zastavovat nebo zpomalovat počátek, postup i progresi rakoviny prostaty.

Výzkumný tým prováděl laboratorní pokusy, které doložily, že polyfenoly ze zeleného čaje nebo červeného vína ničí buňky rakoviny prostaty tím, že blokují buněčné trasy, díky kterým mohou buňky zhoubných nádorů jinak přežívat (tato trasy se označují jako sphingosine kinase-1/sphingosine 1-phosphate – SphK1/S1P). Gerald Weissmann, MD, hlavní redaktor věstníku FASEB v prohlášení pro tisk uvedl: „buněčné trasy SphK1/S1P hrají významnou roli nejen v případě rakoviny prostaty, ale jsou důležité i u jiných rakovin, jako jsou např. rakovina tlustého střeva, prsu nebo žaludku.“

Tento výzkum byl prováděn na myších, které byly geneticky modifikovány tak, aby se u nich rozvíjel lidský zhoubný nádor prostaty. Tito hlodavci byli rozděleni do dvou skupin, z nichž jedna byla léčena zeleným čajem a vinnými polyfenoly a druhá byla kontrolní. Ukázalo se, že nádory u léčené skupiny zastavily svůj růst.

Aby vědci mohli ještě důkladněji prostudovat preventivní účinky polyfenolů, rozběhli ještě další experiment, ve kterém vytvořili tři skupiny myší s implantovanými lidskými buňkami rakoviny prostaty. První skupině myší byla podávána pouze běžná pitná voda, druhá dostávala směs vody s výtažkem ze zeleného čaje, označovaným jako EGCg a třetí skupina dostávala směs pitné vody s jinou složkou zeleného čaje, nazývanou polyfenon E. Výsledkem bylo, že lidské rakovinné buňky se dramaticky zmenšovaly u všech myší, které pily vodu s extrakty ze zeleného čaje.

V tiskovém prohlášení k tomu Dr. Weissmann sdělil: „Tak výrazné účinky antioxidantů z červeného vína nebo zeleného čaje by nikdo ještě před 25 lety vůbec neočekával. Pokud jsou tyto látky užívány v přiměřeném množství, vše ukazuje na to, že červené víno a zelený čaj mohou být zařazeny mezi nejúčinnější léčebné potraviny, jaké vůbec známe.“


 


Prohlášení editora: NaturalNews nesouhlasí s využíváním zvířat při lékařských experimentech, které je vystavují ubližování. Zveřejňujeme tyto objevy i jako protest proti způsobu, jakým jich bylo dosaženo.


 

Další informace:
https://www.fasebj.org/cgi/content/abstract/fj.10-160838v1
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20522783?dopt=Abstract



 

(Přeloženo z https://www.naturalnews.com/029059_red_wine_prostate_cancer.html)

© 2013 VaP - všechny texty tohoto webu jsou volně přístupné

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode